• De Volkswagen E-Golf is een automaat met een startknop. Je hoeft dus nooit een sleutel te gebruiken.
• Je kunt niet tanken met de E-Golf. Wel kun je gebruik maken van Fastned (snelladen bij tankstations) en natuurlijk de reguliere laadpalen.

• Gebruik de CCS stekker bij het Fastnedstation.

• Bekijk altijd de actieradius in de app. Houd hier rekening mee bij het plannen van je rit.

Loskoppelen laadkabel:

• Ontgrendel de laadkabel door tweemaal op het knopje met het openstaande slotje, op het portier aan de kant van de bestuurd te drukken.
• In of bij het dashboardkastje zit een houder met een laadpas of druppel.
• Haal deze laadpas/druppel uit de houder.
• Houd de laadpas/druppel tegen de laadpaal en wacht op een piepje.
• Haal de kabel uit de laadpaal en de auto.
• Sluit het laadklepje met de hand
• Rol de kabel op, en leg hem in je kofferbak.

Starten en rijden:

• Druk op de rem (met je rechter voet) en op de startknop links naast de versnellingspook.
• Zet de versnellingspook in de versnelling.

P= Parkeerstand/ uit de versnelling en automatisch op de rem.
R= Reverse/ achteruit rijden
N= Neutraal/ vrij
D= Drive/ vooruit rijden
B= ECO modus/ regeneratief remmen ingeschakeld

• Controleer of de auto op de “handrem” staat.
• Let op, bij het loslaten van het gaspedaal remt de auto automatisch.

Parkeren en afsluiten:

• Zet de pook in P (Park) stand en druk op de start/stop knop om de auto uit te zetten.
• Druk het laadklepje in met de hand om deze te openen.
• Sluit de laadkabel weer aan en haal de laadpas/druppel langs de laadpaal.
• Wacht op een piepje en tot de paal van kleur veranderd. Als het lampje van de laadpaal donkerblauw kleurt laadt de accu op.