• De Smart ForFour is een automaat en moet gestart worden met een sleutel. Deze kun je vinden in het dashboardkastje.
• LET OP: je kunt geen gebruikmaken van Fastned met de Smart maar alleen opladen bij regulieren laadpunten.
• De actieradius is 90km. Houd hier rekening mee bij het plannen van je rit.

Laadkabel loskoppelen:

• Klik op het knopje op de sleutel uit het dashbaordkastje om de kabel te ontgrendelen.
• In of bij het dashboardkastje zit een houder met een laadpas of druppel.
• Haal deze laadpas/druppel uit de houder.
• Houd de laadpas/druppel tegen de laadpaal en wacht op een piepje.
• Haal de kabel uit de laadpaal en de auto.
• Rol de kabel op, en leg hem in je kofferbak.

Starten en rijden:

• Druk de rem in en start de auto met de sleutel.
• Controleer of het voertuig op de handrem staat.
• Zet de versnellingspook in D (Drive), N (Neutral) of (Reverse). Houd altijd je voet op het rempedaal bij het starten.

Parkeren en afsluiten:

• Zet de pook in P (Park).
• Sluit de laadkabel weer aan, en haal de laadpas/druppel langs de laadpaal. (let op deze is kort)
• Wacht op een piepje en tot de paal van kleur veranderd.
• Doe de laadpas/druppel terug in de houder, sluit de auto af en beëindig de reservering.

Anders dan anders:

•  Er zijn twee meters in de Smart ForFour. De grote meter geeft het vermogen weer. Ofwel; als je volgas geeft, loopt de meter uit naar rechts. Als je stil staat, dan staat de meter rechtop. En als je afremt, dan staat hij op 'charge', omdat de accu dan oplaadt. De kleine ronde meter geeft de accustatus weer.

Niet helemaal duidelijk? In onze in-app-chat beantwoorden wij graag al jouw vragen!