• De Nissan Leaf is een automaat met een startknop. Je hoeft dus nooit een sleutel te gebruiken.
• Je kunt niet tanken met de Nissan Leaf. Wel kun je gebruik maken van Fastned (snelladen bij tankstations) en natuurlijk de reguliere laadpalen.
• Gebruik de CHAdeMO stekker bij het Fastnedstation.

• De actieradius is 225km. Hou hier rekening mee bij het plannen van je rit.

🎦Bekijk hier een instructiefilmpje.

Loskoppelen:

• In of bij het dashboardkastje zit een houder met een laadpas of druppel.
• Haal deze laadpas/druppel uit de houder.
• Druk daarna op de laadklep-knop links van het stuur om de laadklep van de auto te openen.

• Houd de laadpas/druppel tegen de laadpaal en wacht op een piepje.
• Haal de kabel uit de laadpaal en de auto.
• Rol de kabel op, en leg hem in je kofferbak.

Starten en rijden:

• Druk op de rem (met je rechter voet) en op de startknop linksonder van het middenconsole.
• Controleer of de auto op “handrem” staat. Dit is een klein bedaaltje bij je linker voet links van de rem.
• De pook van de Nissan bestuur je door te draaien. Houd er rekening mee dat het pookje in tegengestelde richting werkt. Naar voor is reverse en naar achter is drive.

Parkeren en afsluiten:
• Zet de pook in P (Park) stand en druk op de start/stop knop om de auto uit te zetten.
• Druk op de laadklep-knop links van het stuur om de laadklep van de auto te openen.
• Sluit de laadkabel weer aan en haal de laadpas/druppel langs de laadpaal.
• Wacht op een piepje en tot de paal van kleur veranderd en check of de kabel vast zit.