Wij snappen dat de eerste keer elektrisch rijden best even spannend kan zijn.

We hebben 4 soorten elektrische auto's op ons platform.

💡Klik hieronder op de auto waarvan jij een instructie wilt lezen.

💡Hieronder lees je een algemene instructie over elektrisch rijden:

Laadkabel loskoppelen:

• In of bij het dashboardkastje zit een houder met een laadpas of druppel.
• Haal deze laadpas/druppel uit de houder.
• Druk daarna op de tank-knop aan de linkerkant van het stuurkolom, om de laadklep te openen.
• Hou de laadpas/druppel tegen de laadpaal en wacht op een piepje.
• Haal de kabel uit de laadpaal en de auto.
• Rol de kabel op, en leg hem in je kofferbak.

Starten en rijden:

• Druk de rem in, en druk op de startknop onderin het infotaiment-systeem.
• Controleer of het voertuig op de handrem staat. Zo ja, trap het pedaal aan de linker-zijde in om de handrem te ontkoppelen.
• Zet de versnellingspook in D (Drive), N (Neutral) of (Reverse). Hou altijd je voet op het rempedaal.
 • Let altijd op de actieradius van de auto en hou hier rekening mee bij het plannen van je rit. Leeg = leeg.

Parkeren en afsluiten:

• Zet de pook in P (Park) stand en druk op de start/stop knop en druk eventueel (niet bij BMW) op het "tank-knopje".
• Sluit de laadkabel weer aan, en haal de laadpas/druppel langs de laadpaal.
• Wacht op een piepje en tot de paal van kleur veranderd.
• Doe de laadpas terug in de houder, sluit de auto af en beëindig de reservering.

Niet helemaal duidelijk? In onze in-app-chat beantwoorden wij graag al jouw vragen!