Je kunt een voertuig starten met de originele sleutel, of met de start/stop knop die standaard in de auto is ingebouwd.

Het voertuig starten met de originele sleutel.

Wanneer er geen start/stop knop in een voertuig zit open je het voertuig met de originele sleutel. Deze sleutel bevindt zich altijd in een zwarte houder in, of onder, het dashboardkastje.

Met deze sleutel kun je de auto in het contact steken zoals je bij traditionele auto's dat gewend bent.

Na het rijden stop je de sleutel terug in de zwarte houder. Zolang jij de auto op slot doet via de app kan het voertuig niet door anderen gestart worden.

Let op: sluit altijd het voertuig af met de app en nooit met de sleutel.

Het voertuig starten met een start/stop knop.

Sommige voertuigen werken niet meer met een traditionele sleutel, maar kunnen gestart worden met een start/stop knop.

Het is belangrijk om altijd een voet op de rem te houden terwijl je deze knop indrukt.

De locatie en de vorm van deze knop kan verschillen per voertuig, en zal daarom soms even zoeken zijn.

Hieronder heb je voorbeelden van een Mini Cooper en een BMW i3.

Lees hier alles over het afsluiten van een reservering en het vinden van de locatie van het voertuig